Q & A

Q1. Do I need qualifications to do the Practitioners Course?
Answer: No.  Head Massage is a good support therapy if you have other qualifications in the field or it is a great therapy to start with.  You just need enthusiasm and commitment to learn.

Q2. Do I have to sit an exam?
Answer: If you just want to learn so that you can treat family and friends then no exam is necessary.  If you want to treat professionally then yes.  It is a standard to work towards.
Q3. Is there a fee for the exam?
Answer: Yes it is £50.  Not included in your training fees as not everyone sets out to do the exam.  This covers your exam time, feedback session, admin and Diploma.
Q4. How do I pay?
Answer: You can either use PayPal or post a cheque.  See details on Contact us page.
Q5. How do I apply for the Course?
Answer: Go to  training dates and select the days and Course you want. Go to contact us and complete the booking form.  Mail it to us and pay your deposit.  We will send you a confirmation reply and details of Course will follow.

Q6. What do I wear?
Answer: Comfortable clothing and shoes.

Q7. What do I need to bring?
Answer: Just bring a packed lunch and  a cheery smile. Drinks and biscuits for breaks are provided as are full training notes including a pen should you need one!.

Q8. I have not studied for a while, will I struggle?
Answer: The Course is tailored to suit all learning styles.  It is also delivered at a pace to ensure all participants have the opportunity to clarify their understanding both in theory and practice.  Information needed is all laid out in the training manual.

Q9. Is the qualification recognised?
Answer: Yes.  The Course is CMA (Complimentary Medical Association) approved.  You will also earn CPD points.

Q10. What are the employment opportunities once I qualify?
Answer: The Course has a business element that covers the choices you have to develop your employment options with your new qualification.  As a therapy that has many physical and mental benefits to the recipient in today’s society that has to deal with a lot of stress related issues the opportunities are many.

Q11. How can I find out more about the Courses and workshops?
Answer: Go to Contact us and send a mail or call 01304 211 944 and speak with Caroline.